English Κεντρική σελίδα Κεντρική σελίδα Βιογραφικό Τα βιβλία Κουβέντες με τα παιδιά Κατάλογος έργων Σύνδεσμοι Καλώς ήρθατε
Παραμύθια/Μικρές Ιστορίες:

"Η μικρή πολύχρωμη γιαγιά μου"
Κόκκινη κλωστή δεμένη, Πάτρα 2017, σελ. 30
Εικονογράφηση: Ελιζα Βαβούρη
ISBN:9786185151423


Περίληψη:
Γίνεται ποτέ μια γιαγιά να είναι μικρή και πολύχρωμη; Γίνεται, λέει η ηρωίδα αυτού του βιβλίου. Είναι η γιαγιά η δική της, που μπορεί να παίζει, να ζωγραφίζει, να λέει παραμύθια, να γελάει και να γεμίζει ο κόσμος χρώματα! Γι’ αυτό και η εγγονή της θα προσπαθήσει να την κάνει γιαγιά όλων των παιδιών της τάξης της!


Κριτική:

«Η μικρή πολύχρωμη γιαγιά μου» είναι μια χαρούμενη και διασκεδαστική ιστορία, αφιερωμένη σε όλες τις γιαγιάδες του κόσμου, γραμμένη από μια αγαπημένη συγγραφέα μικρών και μεγάλων, με δευτερεύουσες έννοιες που θα απασχολήσουν τους γονείς όσο τα παιδιά θα κάνουν κολλάζ ή θα παίζουν με τις πρωταγωνίστριες της ιστορίας. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών και πάνω και είναι μια καλοδουλεμένη και φροντισμένη ιστορία που θα χαρίσει άφθονες ώρες χαράς, γέλιου και συγκίνησης σε μικρούς και μεγάλους».
Πάνος Τουρλής
https://www.captainbook.gr

«… Μια τρυφερή σχέση ανάμεσα στην πολύχρωμη γιαγιά και την εγγονή Ίριδα δεν περιορίζεται σε δύο πρόσωπα, αλλά ανοίγει ο κύκλος και χωράει όλο τον γύρω κόσμο, έναν κόσμο που χρειάζεται φως, αγάπη και πολύ παιχνίδι. Τα πράγματα στην ιστορία της Λότης Πέτροβιτς είναι πολύ απλά κι άλλο τόσο ωραία, γιατί οι συμπεριφορές υπαγορεύονται από τα συναισθήματα, είναι αυθόρμητες, φυσικές και πολύ πολύ ανθρώπινες. Έτσι, κάθε μέρα που ξημερώνει είναι πιο φωτεινή, πιο πολύχρωμη, γεμάτη κέφι και ζωντάνια για όλες τις ηλικίες, μέρες που καλό είναι να ζήσουμε όλοι μας με έναν απλό τρόπο, αρκεί να μάθουμε να βιώνουμε με όλες μας τις αισθήσεις κάθε λεπτό, κάθε στιγμιότυπό τους».
Διονύσης Λεϊμονής
http://www.bookia.gr

«Εκπληκτική μικρή ιστορία, βγαλμένη μέσα από τη ζωή που αποτυπώνει την καθημερινότητα και τη δυνατότητά της να γίνει αυτή πολύχρωμη χάρη στην φαντασία και την ευρηματικότητα».
‘Αντα Κατσίκη-Γκίβαλου
Ομ. Καθηγήτρια του ΕΚΠΑΔ


«…Οι καθημερινές στιγμές μιας γιαγιάς και μιας εγγονής αποτελούν τον άξονα της αφήγησης. Οι δυο πρωταγωνίστριες συναγωνίζονται με νεανική ευρηματικότητα στο να ανακαλύπτουν τρόπους για να γεφυρώνουν ηλικίες και να αμφισβητούν διαχωρισμούς. Δυο – γιατί το δύο είναι πιο όμορφο από το ένα- φιλενάδες αχώριστες, με τη μια να δίνει το κέφι της και με την άλλη να προσφέρει την εφευρετικότητά της.».
Μάνος Κοντολέων
ΙPORTA MAGAZINE
https://iporta.gr
https://manoskontoleon2.blogspot.com

«…Τρυφερή ιστορία που ξεδιπλώνει την υπέροχη σχέση παιδιών με τις γιαγιάδες και την απέραντη προσφορά και αγάπη τους στα παιδιά! Όλα τα παιδιά! Υπαινικτικές αναφορές στον θάνατο και στη φυσική πορεία της ζωής με ενδιαφέρον εύρημα το άλμπουμ με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες της γιαγιάς και της ...γιαγιάς της.» Τασούλα Τσιλιμένη, Καθηγήτρια του Πενεπιστημίου Θεσσαλίας.»
Τασούλα Τσιλιμένη, Καθηγήτρια του Πενεπιστημίου Θεσσαλίας.
ΙPORTA MAGAZINE
http://lotypetrovits.blogspot.com

««…Με πολύ παιχνιδιάρικη διάθεση, η συγγραφέας μάς διηγείται μια πολύ όμορφη ιστορία για την ιδιαίτερη αυτή σχέση γιαγιάς – εγγονής αναδεικνύοντας την πολύτιμη συμβολή των παππούδων – γιαγιάδων στην καθημερινότητα των παιδιών. Το βιβλίο διαβάζεται πολύ ευχάριστα χαρίζοντας πλατιά χαμόγελα αλλά και ιδέες προς τις υπόλοιπες γιαγιάδες που έχουν την τύχη να μοιράζονται -όπως η γιαγιά Ίριδα- κάποιες ώρες της ημέρας με τις εγγονές τους».
Δώρα Ανδρεαδάκη
http://www.parents24.gr

«… Ένα τόσο χαρούμενο βιβλίο που μας κάνει κι εμάς μέλη της παρέας μιας γιαγιάς και της εγγονής της που ξέρουν να περνάνε τόσο όμορφα , να ανακαλύπτουν παιχνίδια και διασκεδάσεις, εκεί που δεν το περιμένεις. Ζωγραφικές, διαβάσματα, θέατρο, κρυφτό και στο τέλος …πάρτι! Σημειώνω ότι μέρος των εσόδων του βιβλίου διατίθεται στην «Κιβωτό του Κόσμου».
Κώστας Στοφόρος
https://www.literature.gr

«…Είχα την ευλογία να διαβάσω ένα απ΄ τα τελευταία της εγχειρήματα: «Η μικρή πολύχρωμη γιαγιά μου». Αναθάρρησε η ψυχή μου. Με λόγο απλό και κατανοητό, με παιχνιδιάρικη και τρυφερή διάθεση, με σταθερή ροή, μεταφέρει στους απανταχού βιβλιοφάγους τον θησαυρό τ΄ ουράνιου τόξου που δεν είναι άλλος από την εσωτερική γαλήνη την οποία όλοι μας κουβαλάμε από γεννησιμιού μας. Η συγγραφέας μέσα από τους ήρωές της απλώνει το χέρι και μας καλεί σ΄ ένα ταξίδι εσωτερικής αφύπνισης και περιπλάνησης…»
Θεοφάνης Θεοφάνους
http://www.booktourmagazine.com

«…Ένα όμορφο βιβλίο που προτείνουμε για διάβασμα παρέα με τα παιδιά και τα εγγόνια σας γιατί σε αυτήν την ιστορία πίσω από το χιούμορ, τις σκανταλιές, τις παρεκτροπές επιβεβαιώνεται η θεμελιώδης αξία και συνθήκη στη σχέση γιαγιάς και εγγονιών: η τεράστια, πελώρια δίχως όρια αγάπη! Εκεί που η γιαγιά γίνεται παιδί αλλά και εκεί που επιβεβαιώνεται το ρητό «Του παιδιού μου το παιδί δυο φορές παιδί μου» που λέει ο λαός και καμιά λογοτεχνία, ελληνική ή ξένη, δεν το διαψεύδει».
Παττυ Παπαδήμου
Ηλ. περιοδικό Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Παραμυθένιες βόλτες.

«… Όμορφη ιστορία, γραμμένη με ευρηματικότητα και ευαισθησία, που θα ευφράνει τις καρδιές των παιδιών. Εξαιρετική και πλούσια η εικονογράφηση που συνοδεύει το κείμενο».
Λίτσα Ψαραύτη
Ηλ. Περιοδικό «Διαδρομές», τ. 124, Χειμώνας 2017.Τα βιβλία της Λότης...
Powered by Conceptum S.A.
Κεντρική σελίδα Κεντρική σελίδα